Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: Ціна газу для України може становити 240-250 доларів


Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що ціна на російський газ для України цього року буде в межах 240-250 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому спікер повідомив, що провів розмову з головою правління «Нафтогазу України» Олегом Дубиною та послом України в Росії Костянтином Грищенком.

«Я розмовляв сьогоднi з нашим послом, розмовляв iз керiвником «Нафтогазу». Цiна приблизно на рiк, якщо виходити з документiв, становитиме близько 240-250 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням того, що цiни на газ мають зменшуватися так само, як знижувалися цiни на нафту. Отже, ми виходимо i сподiватимемося, що вийдемо на те, з чого починали (рiвень цiн)», – сказав Литвин.

Вчора прем'єр Юлія Тимошенко зі своїм російським колегою Володимиром Путіним домовилися, що в 2009 році ціна на газ для України буде на 20% нижче, ніж європейська, за умови збереження ставки транзиту на рівні 2008 року.

Підписати угоди про поставки газу і його транзит сторони планують сьогодні.

Минулого року Україна платила за газ 179,5 долара, а ставка транзиту становила 1,7 долара за тисячу кубів на 100 кілометрів.

XS
SM
MD
LG