Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові протестували проти підвищення квартплати


В акції протесту під стінами міськради взяли участь близько двох тисяч людей. Як розповів Радіо Свобода прес-секретар Об’єднання профспілок області Юрій Лисенко, сьогодні, у Всесвітній день соціальної справедливості, як ніколи гостро постало питання про створення гідних умов для життя українців.

«Наші вимоги – гідні зарплати, пенсії, обґрунтовані й реальні тарифи!», – сказав Юрій Лисенко.

Сьогодні виконком харківської міськради затвердив нові, підвищені, тарифи на утримання житла, які набудуть чинності з 1 березня.

Тарифи розраховані для кожного будинку окремо. Тепер замість 87 копійок за квадратний метр харків’яни в середньому сплачуватимуть 1 гривню 38 копійок. Мешканців перших поверхів виконком звільнив від сплати за технічне обслуговування ліфтів.

У міськраді наполягають на обґрунтованості тарифів. Нова вартість послуг стовідсотково покриватиме витрати на утримання будинків, кажуть в мерії.

«Із тарифу виключені послуги, що раніше фактично не надавалися. Зокрема, прибирання підвалів буде оплачуватися тепер винятково коштами з міського бюджету», – заявив секретар міськради Геннадій Кернес.

XS
SM
MD
LG