Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко «розчарована» голосуванням БЮТ щодо Огризка


Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко висловила розчарування тим, що частина фракцiї БЮТ проголосувала за вiдставку Володимира Огризка з посади мiнiстра закордонних справ.

«Я розумiю мотивацiю та обурення деяких наших депутатiв. Таким чином вони публiчно висловили незгоду з непрофесiйною дiяльнiстю мiнiстра, з тим, що мiнiстр закордонних справ України дозволяє собi розсилати за кордон циркуляри, якi ганьблять прем’єра, український уряд i саму державу. У цьому я не лише розумiю, а й десь подiляю їхнє обурення», – сказала вона.

Проте, за словами Тимошенко, сьогоднi, коли полiтична ситуацiя в країнi невизначена, а економiчна – складна, вона «радила б депутатам знаходити в собi сили для приборкання образ i гнiву та не давати волю емоціям».

«Є фракцiйна дисциплiна та офiцiйна позицiя полiтичної сили, порушувати якi нiкому не дозволено з будь-яких мотивiв. Необхiдно дуже зважено пiдходити до будь-якого рiшення i до будь-якого голосування, щоб забезпечити стабiльнiсть роботи коалiцiї та парламенту», – наголосила прем’єр.

Вона повiдомила, що вже у вiвторок проведе розмову з кожним членом фракцiї БЮТ, якi пiдтримали постанову про вiдставку голови МЗС.

Сьогодні народні депутати відправили у відставку міністра закордонних справ. За звільнення Огризка, зокрема, проголосували 49 представників БЮТ.
XS
SM
MD
LG