Доступність посилання

ТОП новини

СБУ оприлюднила оновлений список осіб, причетних до організації Голодомору


Служба безпеки підготувала оновлений список осіб, причетних до організації й проведення Голодомору 1932-33 років в Україні.

Як повідомляє прес-служба відомства, цей список підготували за результатами обстеження архівних фондів й вивчення документів Галузевого державного архіву Служби безпеки, які стосуються Голодомору.

Зокрема, як повідомляють в СБУ, встановлені прізвища 136 осіб, які ухвалювали рішення, що призвели до загибелі мільйонів людей.

Загалом до переліку внесені: 19 керівників Всесоюзної комуністичної партії (більшовиків) і вищих органів радянської влади, Об’єднаного державного політичного управління і Державного політичного управління УСРР, 8 керівників ДПУ обласного і районного рівнів, 33 керівники секретно-політичних, економічних і оперативних відділів та їхніх заступників, 59 районних уповноважених, оперативних уповноважених та їх помічників, 17 прокурорів та їхніх заступників.

«Виявлені та розсекречені документи про Голодомор 1932-1933 років в Україні відтепер стали загальнодоступними. Вони повинні допомогти встановити конкретних винуватців геноциду українського народу», – йдеться в повідомленні СБУ.
XS
SM
MD
LG