Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті критикують коаліцію за «недієздатність»


Відмова Верховної Ради внести до сьогоднішнього порядку денного законопроекти щодо збалансування державного бюджету на 2009 рік, бюджетів Пенсійного фонду й Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» свідчить про відсутність коаліції.

Про це заявив голова Секретаріату Президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Балоги, практично кожне голосування у Верховній Раді щоразу підтверджує, що на сьогодні «в парламенті немає коаліції, яка б постійно налічувала принаймні 226 голосів народних депутатів, як того вимагає Конституція».

«Причина чергового фіаско в сесійній залі проста й очевидна: немає стабільної більшості, об’єднаної спільними зобов’язаннями й відповідальністю», – заяви голова Секретаріату.

Тому, на переконання Балоги, владу необхідно кардинально оновити.

«Сьогоднішній провал із прийняттям економічних законопроектів показує, що єдиним способом вийти з глухого кута влади є дострокові вибори – і парламентські, і президентські», – наголосив він.

При цьому голова Секретаріату заявляє, що жодні спроби створити в нинішньому парламенті нову коаліцію не зроблять його більш ефективним.

Тому зараз завдання парламенту, на думку Балоги, – «внести принципові зміни до виборчого законодавства й зробити можливими позачергові вибори».

Сьогодні Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного законопроекти щодо збалансування державного бюджету на 2009 рік, бюджетів Пенсійного фонду й Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», розгляд яких Кабмін називає необхідністю для поновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

XS
SM
MD
LG