Доступність посилання

ТОП новини

Газові господарства почали безстроковий страйк


Газові господарства України оголосили про початок безстрокового страйку, що, на їхню думку, змусить чиновників звернути увагу на «катастрофічний стан газової інфраструктури».

Як повідомили у профспілці працівників газових господарств, вдатися до непопулярних дій їх змусило «небажання владних органів ухвалити дієві заходи для забезпечення безаварійної роботи мереж».

Працівники галузі вимагають ефективного використання технічного персоналу без переведення працівників на неповний робочий день, без скорочення, або надання вимушених відпусток.

За даними профспілки, з початку року середня зарплата в газових господарствах впала на 400 гривень і нині залишається найнижчою серед базових галузей економіки країни.

«Невідповідність тарифів на транспортування та постачання природного газу економічно обґрунтованому рівню, збільшення технологічних втрат внаслідок подорожчання імпортованого палива, відсутність коштів на ремонт та оновлення мереж, скорочення обсягів постачання природного газу на 10-15%, а в окремих областях – в 1,5-2 рази, порівняно з показниками минулого року, – все це призвело до недоотримання підприємствами галузі коштів на суму 1,2 мільярда гривень», – констатують експерти галузі.

Очікується, що у мітингах та акціях протестів 13-14 травня в Києві візьмуть участь близько 5 тисяч газовиків.

При цьому в профспілці працівників газових господарств наголосили, що на термін проведення акції в Україні буде забезпечено безперебійне та безаварійне постачання споживачів.

За даними газовиків, минулого року в Україні зафіксували 124 нещасних випадки з проривом газу – на 40% більше, ніж в 2007-му, постраждали 211 людей, загинули – 90. У першому кварталі цього року при використанні побутового газу вже сталося 40 нещасних випадків, постраждали 75 людей, з них 51 людина загинула.

XS
SM
MD
LG