Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко завтра підпише указ про аверсний режим «Одеса-Броди»


Президент Віктор Ющенко планує завтра підписати указ про переведення нафтопроводу «Одеса-Броди» на аверсний режим роботи. Про це глава держави повідомив після зустрічі з президентом Фінляндії Тар’єю Халонен.

«Сьогодні зранку я ознайомився з проектом указу з цього питання, дав доручення доопрацювати, завтра я цей указ підпишу», – сказав Президент України.

За його словами, цей документ передбачатиме створення робочої групи з представників профільних міністерств і відомств.

Віктор Ющенко нагадав, що в кінці квітня було затверджене техніко-економічне обґрунтування проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору, а до цього була підписана міжурядова українсько-польська угода.

Таким чином, за словами Президента України, усі формальні рішення з цього приводу ухвалені й необхідно рухатись далі.

Глава держави закликав не політизувати ці процеси, а більше дбати про безпеку України в енергетичній сфері. Він наголосив, що метою реалізації проекту ЄАНТК на базі нафтопроводу «Одеса-Броди» є зміцнення енергетичної безпеки України.

«Я закликаю бути відповідальним у цьому питанні, перш за все, український уряд, і виконати зобов’язання взяті на урядовому рівні», – сказав Ющенко.

Використання нафтопроводу «Одеса-Броди» в аверсному режимі було передбачене проектом його будівництва. Нафтотранспортний проект «Одеса-Броди» планувався з метою диверсифікації поставок нафти на українські НПЗ і для розвитку транзитних можливостей країни. Будівництво нафтопроводу «Одеса-Броди» було завершене в травні 2002 року.

XS
SM
MD
LG