Доступність посилання

ТОП новини

ЄС за незалежне розслідування воєнних злочинів у Шрі-Ланці


Міністри закордонних справ Євросоюзу закликали провести незалежне розслідування фактів воєнних злочинів, скоєних тамільськими повстанцями і військовослужбовцями урядових військ у ході недавніх боїв у Шрі-Ланці.

Військове командування цієї країни заявило сьогодні, що завдало удару по останніх групах «Тамільських тигрів», які чинили спротив, і заволоділо всією територією країни – після кількох десятиліть бойових дій.

Агентство «Ройтерс» повідомляє, посилаючись на джерела в урядовому війську, що лідер тамільської сепаратистської організації «Тигри звільнення Таміл-Іламу» Веллупілаї Прабхакаран був убитий при спробі вирватися з оточення. Його тіло виявили в санітарній машині, обстріляній передовим загоном армії.

Згідно з тамільськими джерелами, за останню добу в регіоні конфлікту загинули понад 3 тисячі мирних мешканців, а 25 тисяч – тяжко поранені. Ці дані розбігаються з офіційними, за якими протягом останніх трьох днів зону бойових дій залишили близько 50 тисяч мирних жителів.

За майже три десятиліття бойових дій між урядовими військами і тамільськими повстанцями у Шрі-Ланці загинули понад 70 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG