Доступність посилання

ТОП новини

Проданчук каже, що лікується i Генпрокуратура знає про це


Колишній перший заступник мiнiстра охорони здоров’я – Головний державний санiтарний лiкар України Микола Проданчук перебуває на лiкуваннi в Iнститутi фтизiатрiї i пульмонологiї iмені Яновського, i Генпрокуратурi вiдомо про його лiкування.

Про це вiн повiдомив в ексклюзивному коментарi агентству «Iнтерфакс-Україна» пiзно ввечерi у вiвторок.

«Я зараз перебуваю на лiкуваннi, саме тому, що я на лiкуваннi, я не можу довго говорити...я зараз передам трубку моєму адвокатовi Шупенi Миколi Миколайовичу, i вiн вам розповiсть, коли ми повiдомили Генеральну прокуратуру. I Генеральний прокурор знає про це... Про це знає Генеральна прокуратура з 15 травня офіційно», – зазначив Проданчук.

Адвокат екс-заступника міністра повiдомив, що 18 травня Генеральна прокуратура у телефонному режимi запрошувала Проданчука на допит. Захисник поїхав у Генпрокуратуру i пояснив, що його пiдзахисний не може з’явитися через хворобу.

«Повiсток жодних не було, це дуже дивно, що таке повiдомлення прес-центру Генеральної прокуратури. Але менi зрозумiла реакцiя слiдчого, Генеральної прокуратури», – додав Шупеня.

Як вважає адвокат, це вiдбулося пiсля ухвалення до розгляду його скарги на незаконнiсть порушення кримiнальної справи проти Проданчука.

За його словами, «пiсля отримання повiдомлення з Печерського райсуду про розгляд, призначений на 1 червня, одразу ж о 18 годинi з’явилося повiдомлення Генеральної прокуратури».

«Тим бiльше, що в скарзi порушується питання про фальсифiкацiю порушення кримiнальної справи», – зазначив Шупеня.

Вчора прес-служба Генпрокуратури повідомила, що екс-першого заступника мiнiстра охорони здоров’я Миколу Проданчука оголошено в розшук. Його звинувачують у перевищеннi службових повноважень, зокрема, в наданнi дозволу на ввезення без реєстрацiї вакцини для профiлактики кору та краснухи. У результатi ускладнень після вакцинацiї в Краматорську помер неповнолiтнiй Антон Тищенко.
XS
SM
MD
LG