Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ і «регіони» можуть домовитися про коаліцію і Конституцію за день-два – джерело


Як повідомило «джерело в українському парламенті» агентству «Інтерфакс-Україна» в неділю, зустрічі лідерів Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів про створення широкої коаліції і внесення змін до Конституції відбулися в суботу і мали відбуватися і в неділю.

Але, як наголосило це джерело, остаточної домовленості про створення спільної коаліції, про питання парламентських виборів і про спосіб виборів Президента ще не досягли.

За словами джерела, все «впирається в гарантії сторін» і може вирішитися протягом неділі-понеділка.

Тим часом, за повідомленнями, в неділю вдень і під вечір лідер Партії регіонів Віктор Янукович був у Дніпропетровську на матчі фіналу Кубка України з футболу.

Раніше в неділю так само неназвані джерела інтернет-видання «Українська правда» повідомляли, що Прем’єр-міністр і лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко та лідер Партії регіонів Віктор Янукович в перебігу своєї суботньої зустрічі вже попередньо погодили проект «Великого договору», який передбачає створення широкої коаліції між їхніми силами, а також текст нової Конституції.

За цим повідомленням, в останній редакції проект «Великого договору» передбачає спільні дії БЮТ і Партії регіонів до 2024 року, в тому числі участь у парламентських виборах єдиним блоком.

А проект нової Конституції передбачає обрання президента в парламенті та продовження повноважень нинішньої Верховної Ради до 2014 року без виборів, стверджують джерела «Української правди».

Підтверджень або заперечень цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Факт ведення переговорів Партії регіонів із Блоком Юлії Тимошенко про створення коаліції раніше підтвердив в оприлюдненому в суботу газетному інтерв’ю народний депутат, заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Андрій Клюєв.
XS
SM
MD
LG