Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко чекає «блискавичної» реакції на валютні спекуляції


Президент Віктор Ющенко виступає за швидке реагування Національного банку й Служби безпеки України щодо банків, які спекулюють на валютному ринку.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з головою НБУ Володимиром Стельмахом і головою СБУ Валентином Наливайченком в аеропорті Бориспіль.

«Ті задокументовані акти порушених фінансових правил, які приводили до дестабілізації гривні і системної роботи, повинні бути миттєво оцінені. Дії НБУ і СБУ повинні бути блискавичною реакцією на ці брудні сценарії», – сказав Президент.

«Ми повинні показати, що до таких злочинів реакція буде безпощадною», – наголосив глава держави.

Віктор Ющенко поставив вимогу завершити розслідування справ у якомога коротші терміни. Президент також запропонував 2 червня провести розширену нараду НБУ з такими банками.

У березні Служба безпеки з доручення глави держави вже перевіряла 25 банків на причетність до спекуляцій валютою на міжбанківському валютному ринку.

Перший заступник голови Нацбанку Анатолі Шаповалов вважає, що нинішній курс гривні є збалансованим, і прогнозує його стабільність у найближчій перспективі, а заступник глави НБУ Олександр Савченко заявляє, що рівноважний курс гривні усе ще не досягнутий.

У п’ятницю курс продажу наявного долара в обмінних пунктах київських банків становив 7,69 грн/дол., курс купівлі – 7,61.

Наприкінці лютого – початку березня курс продажу й купівлі готівкового долара іноді перевищував 9,00 грн/дол.

XS
SM
MD
LG