Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає світ допомогти Україні зберегти демократію


Президент Вiктор Ющенко звертається до мiжнародної громадськостi з проханням пiдтримати його курс для забезпечення демократичних процесiв в Українi. Про це глава держави заявив пiд час зустрiчi з послами «Групи семи», а також Польщi, Словаччини, Угорщини, Чехiї, Швецiї та керiвником представництва Єврокомiсiї в Українi.

Президент пояснив своє прохання тим, що БЮТ i Партiя регiонiв за останнiй тиждень «фактично зняли всi маски в переговорному процесi» про створення коалiцiї в парламентi, мета якої – «iнiцiювати наступного тижня змiни до Основного Закону країни».

Ющенко розповiв послам про змiст пiдготовлюваних змiн до Конституцiї. За його словами, коалiцiя домовилася на десять рокiв закрiпити посаду прем’єра за Юлiєю Тимошенко та передати право обрання Президента країни українському парламенту.

Глава держави також зазначив, що, згiдно з домовленостями, на рiк продовжуються повноваження органiв мiсцевого самоврядування, а на три роки – повноваження нинiшнього парламенту.

«Усi цi кроки можна назвати неконституцiйними, i, по сутi, вони є антиконституцiйним переворотом», – заявив Ющенко.

За його словами, цi iнiцiативи призведуть до демонтажу всiх демократичних досягнень України. При цьому Ющенко запевнив, що вiн як Президент не допустить незаконних виборiв глави держави в парламентi.

Напередодні перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що ПР і БЮТ обговорюють спільний проект внесення змін до Конституції.
XS
SM
MD
LG