Доступність посилання

ТОП новини

Прибічники опозиційного кандидата на виборах в Ірані проводять акцію протесту


Раніше у понеділок повідомили, що дотеперішній кандидат у президенти Ірану Мір Хоссейн Мусаві скасував оголошений на понеділок масовий мітинг, який мав пройти в Тегерані.

Рішення про скасування мітингу надійшло після заяви міністра внутрішніх справ Ірану, який оголосив демонстрацію незаконною. Однак, не зважаючи на заборону, прибічники Мусаві вийшли на площу Революції в центрі Тегерана, очікуючи виступу свого лідера.

Агентство «Ройтерз» повідомляє про сутички між прибічниками Мусаві, який отримав за офіційними даними 33,75% голосів виборців, і тими, хто підтримує чинного президента Махмуда Ахмадінеджада – він на виборах 12 червня отримав 62,6% голосів.

Мусаві і його прибічники закликають скасувати результати виборів, які вважають сфальсифікованими. Президент Ахмадінеджад стверджує, що його перемога справедлива і справжня.

На демонстрації, яка пройшла напередодні, проти учасників була застосована сила.

Сьогодні міністри закордонних справ Європейського Союзу, які зустрічаються в Люксембурзі, висловили стурбованість із приводу використання сили проти демонстрантів і закликали іранську владу виступити з офіційною заявою щодо помилок, допущених під час виборів.
XS
SM
MD
LG