Доступність посилання

ТОП новини

Литвин критикує інших політиків перед президентськими виборами


Голова Верховної Ради, лідер блоку свого імені і ймовірний кандидат на Президента Володимир Литвин заявив, що як голова парламенту «не гарантує», що в Україні відбудуться «нормальні цивілізовані» президентські вибори, бо в країні «хаос і некерованість».

Як сказав Литвин на прес-конференції, перебуваючи в неділю в Рівненській області, сьогодні між політиками «відбувається з’ясування стосунків» і йде «війна ліліпутів, яким надули рейтинги і які думають, що їх народ любить».

За його словами, нині в Україні «всі зациклені на протистоянні, на боротьбі».

«Влада – банкрут, опозиція – потішна і позірна, яка прагне виключно вклинитись у владу, а не запропонувати альтернативу», – заявив він.

«Треба визнати, що влада є банкрутом, що на рівень державної політики зведено політичний авантюризм, непрофесіоналізм, безсоромність і злочинство», – наводять агентства слова Литвина.

Із приводу вимоги фракції опозиційної Партії регіонів розглянути наступного тижня в парламенті антикризову програму уряду спікер заявив, що раніше фракції Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко спільно виключали це питання з порядку денного, доки між ними тривали переговори про коаліцію.

За його словами, якщо Партія регіонів зараз «прозріла», то «це свідчить про лицемірство, а не про принципову позицію» цієї сили.

На думку Литвина, нині «ведеться робота на те, щоб хтось вийшов із коаліції для того, щоб вона була розвалена» і після цього були оголошені дострокові вибори парламенту. За його словами, це один із нинішніх сценаріїв.

Литвин вважає, що причиною для такого сценарію може бути бажання «понизити шанси основного конкурента на президентських виборах», а ще ці вибори потрібні «декому, щоб працевлаштуватися після того, як відбудуться президентські вибори».

Литвин також пропонує, «поки ще не пізно», створити «уряд народної довіри чи національного порятунку». Але він не уточнював, які сили, на його думку, мали б утворити такий уряд чи хто мав би його очолити.

Що ж до виходу міністрів із нинішнього уряду чи їхнього звільнення спікер заявив, що, на його думку, «відбувається не процес витіснення (міністрів), а процес звільнення і навіть втечі», бо «сьогодні потрібно мати мужність залишатися у владі».
XS
SM
MD
LG