Доступність посилання

ТОП новини

Москва вкотре ставить під сумнів «платоспроможність» України


Керівництво Росії виступило з новими заявами щодо можливої платіжної неспроможності України при розрахунках за поставлений російський газ.

Як заявив прем’єр Росії Володимир Путін, від української сторони постійно надходять сигнали, що платити нічим. За словами Путіна, уряд вдається до заходів щоб не допустити газової кризи але його можливості не безмежні. Володимир Путін на засіданні президії російського уряду також наголосив, що у разі невиплати Києвом чергового газового платежу 7 липня, Москва залишає за собою «право діяти».

Із цього приводу також висловилися російські віце-прем’єри Олексій Кудрін та Ігор Сєчин. Зокрема, Сєчин звинуватив Україну в порушеннях під час відбору законтрактованого газу.

У попередні місяці Росія вже не раз заявляла про неплатоспроможність України, однак Київ розрахувався вчасно.

Нещодавно уряд України звернувся до ЄС по фінансову допомогу для оплати постачання російського газу і закачування його в українські газосховища на зимовий період. Але в Євросоюзі відмовляються виділяти гроші і, у свою чергу, звернулися з цього приводу по допомогу для Києва до Міжнародного валютного фонду.
XS
SM
MD
LG