Доступність посилання

ТОП новини

Засiдання парламенту сьогодні не буде – Єфремов


Голова регламентного комiтету Верховної Ради, заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов заявляє, що у вiвторок засiдання парламенту не буде.

За його словами, завтра робочий день у парламентi розпочнеться iз засiдання погоджувальної ради.

«Ми поставили завдання, щоб нашi фахiвцi за нiч вiдпрацювали законопроект про внесення змiн до державного бюджету, в якому були б вiдображенi джерела щодо наповнення статей для пiдвищення мiнiмальних пенсiй i зарплат. Ми готовi пiдключитися до цiєї роботи i, я думаю, що завтра до ранку ми знайдемо тi джерела, за рахунок яких можна без iнфляцiйних процесiв наповнити цi статті», – сказав Єфремов.

Вранці 8 липня ПР представить свої пропозиції на засіданні погоджувальної ради.

Єфремов наголосив, що максимальна сума, що може знадобитися для підвищення соціальних стандартів, не перевищує 18 мільярдів гривень, а заяви фракції БЮТ про необхідність близько 50 мільярдів гривень є «інсинуацією» й не мають нічого спільного з дійсністю.

Також депутат зазначив, що пропоновані ПР джерела не передбачають додаткової емісії й не приведуть до значного росту інфляції.

Сьогодні вранці Партія регіонів продовжила блокування парламенту. Опозиція вимагає підвищення рівня прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій. Крім того, ПР вимагає звільнення Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ й Івана Вакарчука з посади міністра освіти й науки.

XS
SM
MD
LG