Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі пом’янули пам’ять жертв Голокосту


У Севастополі біля пам’ятника жертвам Голокосту відбулася Поминальна година пам’яті жертв винищення євреїв нацистами в часи Другої світової війни.

Під час заходу були запалені поминальні свічки, проведений молебень. На мітингу-реквіємі виступили представники керівництва міста, члени Асоціації національно-культурних товариств Севастополя і Севастопольської єврейської громади, члени вірменського, білоруського національно-культурних товариств та інші, повідомляє агентство «УНІАН».

Заступник голови Севастопольської єврейської громади, редактор газети «Світанок» Борис Гельман розповів агентству, що саме 12 липня 1942 року в Севастополі гітлерівські окупанти провели акцію знищення євреїв, під час якої розстріляли 4 тисячі 200 євреїв, а також кримчаків – невеликого тюркомовного народу Криму, що сповідує юдаїзм.

Він нагадав, що «тривалий час про це не говорили, і в усіх севастопольських книжках, популярних виданнях наголошувалося на знищенні мирного населення, без посилання на походження і, власне, причини їхнього знищення».
XS
SM
MD
LG