Доступність посилання

ТОП новини

Єхануров каже, що суд визнав безпідставність звинувачень КРУ проти нього


Колишній міністр оборони Юрій Єхануров наголошує, що довів у судовому порядку безпідставність звинувачень у корупційних діях на свою адресу з боку Головного контрольно-ревізійного управління, а також прем’єра Юлії Тимошенко.

За словами екс-міністра, 15 липня він отримав резолютивну частину постанови Окружного адміністративного суду Києва, що розглядав його позов.

«У постановi йдеться про те, що «суд не згоден з позицiєю представника Верховної Ради, що позивача звiльнено за зловживання, зазначенi в актi ГоловКРУ... Цi вiдомостi станом на день ухвалення опротестовування постанови не знайшли свого пiдтвердження пiд час перевiрки Генеральної прокуратури », – зазначив Єхануров.

Крiм того, за його словами, в документi наголошується, що «звільнення міністра має винятково полiтичний характер».

Колишній голова Міноборони нагадав, що в своїй позовнiй вимозi вiн просив скасувати постанову Верховної Ради про його звільнення, проте суд вiдмовив йому в цьому, пославшись на рiшення Конституцiйного Суду вiд 11 грудня 2007 року. Вiдповiдно до цього рiшення, парламент може звiльняти мiнiстрiв оборони, внутрiшнiх справ i закордонних справ без подання Президента.

Єхануров не виключає, що подасть апеляцiю на рiшення суду, проте каже, що не має намiру «стояти на дорозi» у нового мiнiстра оборони, якщо Верховна Рада зможе його призначити.

Тим часом у КРУ заявили, що не ознайомлені з рішенням суду про безпідставність обвинувачень екс-міністра оборони.

Парламент звільнив Єханурова з посади міністра оборони 5 червня, пояснивши, що відставка пов’язана з численними порушеннями в Міноборони, виявленими КРУ.
XS
SM
MD
LG