Доступність посилання

ТОП новини

Пукач не переховувався, він просто вирішив здатися – адвокат


Колишній начальник Головного управління карного розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач не переховувався від правоохоронних органів, він просто вирішив здатися.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Пукача Сергій Осика.

«Я можу дати вам ексклюзивну інформацію, що Пукач просто вирішив здатися. Його реально ніхто не шукав і він не переховувався», – сказав Осика і додав: «Ви знаєте, він просто вирішив поставити крапку в цій брудній справі. Просто стільки навісили на нього злочинів, і він свідомо пішов на те, щоб його заарештували, щоб дати свідчення».

Адвокат не відпов на питання, на чому грунтуються його твердження.

«Завтра починаються слідчі дії, і я приступаю до виконання своїх адвокатських функцій. До цього жодних слідчих дій не проводилося», – сказав адвокат, зазначивши, що ті заяви, які зараз робляться з приводу Пукача, неправомочні, оскільки «слідчі дії починаються завтра».

За словами адвоката, про те, що слідчий процес починається тільки завтра, йому повідомив слідчий Генеральної прокуратури, який займається цією кримінальною справою.

Відповідаючи на питання, чи є у нього вже якийсь план захисту, адвокат сказав: «Перше, що ми вимагатимемо, – це те, щоб ту кримінальну справу, яку завершили по тих фігурантах, які у всьому звинуватили Пукача, відмінили...».

Він переконаний, що у цій кримінальній справі раніше було винесено передчасне рішення, тому потрібно все починати спочатку.

Відповідаючи на питання, чи є у нього надія на об'єктивне слідство, Осика відповів: «Чесно кажучи, немає».

Обвинуваченого в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Пукача затримали вчора увечері в одному з сіл Чудновського району Житомирської області.
XS
SM
MD
LG