Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко зупинив постанову уряду щодо житла


Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанови Кабінету Міністрів від 17 червня про доручення Державній іпотечній установі викуповувати житло для пільговиків. Про це йдеться в указі глави держави.

Своєю постановою Кабмін доручив ДІУ за рахунок коштів, отриманих в 2007-2008 роках під держгарантії, викуповувати споруджувані будинки зі ступенем готовності 70% і терміном здачі в експлуатацію до 25 грудня, а також готове житло для подальшої передачі його пільговикам.

В указі Президент зазначив, що постанова Кабміну не відповідає Конституції, оскільки уряд перевищує свої повноваження і перебирає на себе повноваження Верховної Ради.

На схожих підставах Ющенко призупинив дію останнього абзацу пункту 4 Порядку надання державних гарантій за зобов’язаннями ДІУ, затвердженого постановою Кабміну від 3 серпня 2006 року.

Цей пункт передбачав, що Державна іпотечна установа може використати позики для забезпечення житлом пільговиків шляхом проведення аукціонів на зниження ціни собівартості квадратного метра житла або шляхом викупу готового житла.

Президент також звернувся в Конституційний Суд із проханням роз’яснити конституційність припинених ним постанов уряду.
XS
SM
MD
LG