Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко зустрівся з патріархом Кирилом


Україна сподiвається отримати багато позитивних сигналiв, яких потребує православ’я, пiд час вiзиту предстоятеля Російської православної церкви Кирила. Про це заявив український Президент Віктор Ющенко на початку зустрічі з патріархом РПЦ, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив сподiвання на продовження дiалогу щодо перспектив розвитку православ’я в Українi, який українська сторона, за його словами, дуже цiнує.

За оцiнкою Ющенка, в Українi православ’я має сприятливi умови для розвитку, свiдченням чого є вiдновлення i передання церквi соборiв, храмiв та iнших культових споруд.

Президент України висловив переконання, що державна полiтика щодо церкви є правильною, хоча в українському православ’ї є проблеми, «зокрема iснування чотирьох православних конфесій».

За словами Ющенка, ця проблема дiсталася Українi у спадок i є не лише проблемою України й українського православ’я.

Зi свого боку патрiарх Кирило, вiдзначаючи iсторичну роль Києва у розвитку православ’я, зазначив, що Київ для нього – «наш руський Єрусалим i Константинополь в однiй особi». Тому свiй вiзит до України патрiарх розглядає не лише як пасторський, а й убачає в ньому паломницьку мiсiю, передає слова глави РПЦ прес-служба Президента України.

Після зустрічі Президент Віктор Ющенко і патріарх Кирило поклали квіти й горщики зі свічками до Меморіалу жертв Голодомору 1932-33 років.
XS
SM
MD
LG