Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: реакцiя Москви щодо дипломатів ускладнює відносини України й Росії


Мiнiстерство закордонних справ України розглядає «дзеркальну» реакцiю Москви щодо українських дипломатiв без жодної аргументацiї як небажання росiйської сторони розвивати рiвноправне партнерство з Україною.

«МЗС України розглядає витримане у свiдомо загостренiй формi повiдомлення МЗС Росії вiд 29 липня цього року як таке, що невиправдано ускладнює україно-росiйський діалог», – йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ.

Раніше сьогодні перший заступник секретаря Ради нацiональної безпеки та оборони України Володимир Огризко назвав відповідь Росії «радянською практикою».

За його словами, Українi слiд надалі продовжувати дотримуватися норм Вiденської конвенцiї i забороняти на територiї країни дiяльнiсть тих людей, якi «пiд прикриттям дипломатичного статусу займаються не дипломатичною діяльністю».

Вчора МЗС Росії повідомило, що симетрично відповідає на дії України щодо двох російських дипломатів і пропонує українськiй сторонi достроково завершити мiсiю генерального консула України в Санкт-Петербурзi i одного з радникiв Посольства України в Москві.
XS
SM
MD
LG