Доступність посилання

ТОП новини

Грузія різко реагує на заяви Південної Осетії та Росії


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, МВС Грузії категорично спростовує твердження осетинської сторони про обстріл спостережного пункту міноборони сепаратистської Південної Осетії навколо села Диці і заявляє, що навпаки, осетинські формування відкрили вогонь по грузинських поліцейських.

Водночас, в грузинському дипломатичному відомстві вельми різко відреагували на погрози з боку міноборони Росії про те, що російська армія залишає за собою право захищати силою зброї російських громадян і військовий контингент, дислокований у Південній Осетії.

МЗС Грузії майже зразу ж виступив з заявою, в якій, зокрема, мовиться: «Мілітаристські заяви міноборони Росії ставлять метою подальшу ескалацію напруження і створюють підгрунтя для розвитку подій за дуже небезпечним сценарієм».

Спостерігачі відзначають, що тональність заяв нагадує їм атмосферу, що панувала в регіоні за кілька днів до війни в серпні 2008 року.

Грузинська сторона звернулась із проханням про допомогу до спостерігачів ЄС і викликала до МЗС всіх послів західних країн, які знову закликали всі сторони до стриманості і дотримання домовленостей Саркозі-Медведєва.
XS
SM
MD
LG