Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: уряд має забезпечити прозорість оформлення прав на землю


Президент Віктор Ющенко вимагає від Кабміну зробити все необхідне, щоб запобігти зловживанням при оформленні та видачі державних актів на право власності на землю. Як повідомляє прес-служба Президента, про це йдеться в листі глави держави до прем’єра Юлії Тимошенко.

«Вимагаю негайно вжити заходів для підвищення ефективності й прозорості роботи державних земельних органів», – цитує Ющенка його прес-служба.

За словами Президента, до нього надходять численні звернення громадян щодо загострення ситуації з оформленням права власності на земельні ділянки. В основному скаржаться на хабарництво в державних земельних органах, бюрократизацію, навмисні затримки процедури оформлення документів, відсутність державного контролю при встановленні цін на послуги з виготовлення документації землевідведення, каже глава держави.

«Це все призводить до порушень реалізації прав громадян. Як наслідок, майже 7 мільйонів людей, які скористалися правом приватизації земельних ділянок, не отримали державні акти на право власності на землю», – наголошується в повідомленні.

Також Президент розкритикував постійне проведення реорганізації державних земельних органів і кадрові ротації в центрі й на місцях, які відбуваються за партійною ознакою й без узгодження з місцевими державними адміністраціями.

У травні прем’єр Юлія Тимошенко доручила Державному комітету із земельних ресурсів і Державному комітету з регуляторної політики й підприємництва розробити спрощений порядок оформлення присадибних земельних ділянок.
XS
SM
MD
LG