Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті Президента знову критикують Тимошенко за популізм


Перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак називає передвиборним популізмом механізм використання урядом коштів Державної іпотечної установи.

Таку думку Шлапак висловив сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

«Уряд вибрав не найпростіше рішення і шлях. На мій погляд, йдеться про гарну ідею, але, на превеликий жаль, все це дуже серйозно нагадує передвиборний популізм», – сказав Шлапак.

Заступник глави Секретаріату нагадав, що уряд надав Державній іпотечній установі державні гарантії на 1 мільярд гривень із державного бюджету.

«Ці гарантії видавалися на іпотеку, а ми перетворили іпотечну установу на рієлтерську контору, яка сьогодні з кондачка роздає квартири. Завтра-післязавтра ці 500 мільйонів потрібно буде повертати. І як це буде зроблено – я не розумію. Таким чином, відбулася підміна понять», – вважає він.

Крім того, на думку Шлапака, такий механізм використання іпотечних коштів не дозволить забезпечити житлом всіх, хто має потребу. «Нагадаю, що в державі 1,2 млн. громадян стоять в черзі. Допомогти п`яти тисячам чоловік за рахунок державного бюджету, безумовно, добра справа, але ми не вирішуємо проблеми в цілому», – зазначив він.

7 серпня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сказала, що до кінця року уряд через Державну іпотечну установу купить у будівельних компаній більше 10 тисяч квартир для черговиків-пільговиків.

На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив рішення викупити 1685 недобудованих квартир у 40 будівельних компаній за рахунок коштів державної іпотечної установи у розмірі 445 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG