Доступність посилання

ТОП новини

Відбулася церемонія підняття Державного прапора України


У неділю в Києві, на площі Конституції, поблизу Маріїнського палацу відбулася церемонія підняття Державного прапора України.

У церемонії взяли участь Президент Віктор Ющенко, Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради України Володимир Литвн, секретар РНБО Раїса Богатирьова та інші високопосадовці.

Президент наголосив під час свого виступу, що сьогодні на площі Конституції у Києві започатковується нова традиція: відтепер щороку цього дня на цій площі підніматиметься Державний прапор України. Також одночасно державні прапори будуть урочисто підніматись у кожному місті, районному центрі, селі України.

«Піднімаючи стяг над Києвом, вшановуємо усі прапори в межах міст, земель, усі історичні знамена, які символізували нашу націю у різні часи», – Президент.

Він підкреслив, що княжий тризуб і жовто-блакитний прапор тисячу років супроводжували українську націю у різні часи її життя. Прапори, що майоріли над Україною наприкінці 80-90-х років, засвідчили про те, що Україна відроджується, здобуваючи свободу, і крах тоталітарної імперії став неминучим. Барви прапору поєднують символіку України з символікою Європейської Співдружності.

«Наш прапор – це прапор нашої свободи, перемоги, культури, мови, традицій», – сказав Ющенко.

Після підняття прапора Президент вручив паспорти громадян України представникам молоді, переможцям олімпіад і змагань з усіх регіонів держави, які досягли 16-річного віку.

Щороку 23 серпня, відповідно до Указу Президента, відзначається як День Державного Прапору України.

XS
SM
MD
LG