Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко виключає можливість збройного конфлікту з Росією


Президент Вiктор Ющенко переконаний, що майбутнє України формуватиметься виключно залежно вiд позицiї українського народу, i виключає вiйськовий розвиток подiй мiж Україною i Росiєю.

«Я б вiдразу виключив будь-якi кроки, якi можна назвати вiйськовими. Це поверхнево. Сьогоднi лякати зброєю або агресiєю – це дуже примiтивна поведінка», – заявив глава держави в iнтерв’ю трьом українським газетам, повiдомляє прес-служба глави держави.

Крім того, за словами Президента, «вiдповiдь на те, вiдбудеться Україна чи не вiдбудеться, залежить не вiд Москви, а вiд нас, кожного з нас».

Глава держави наголосив, що кожна суверенна країна має право на свою iсторiю, мову i нацiональнi прiоритети, i це слiд сприймати як данiсть.

Ющенко зауважив, що розробити сценарiй втрати державностi, наприклад, України, наразi неможливо.

«Мiльйони людей встануть, щоб цього не допустити. I це не iграшка двох-трьох полiтикiв. Це позицiя десяткiв мiльйонiв людей. Це очевидний виклик – бути чи не бути Українi», – наголосив Ющенко.

Вiн назвав неприпустимим, що в українсько-росiйських вiдносинах нинi багато українських полiтикiв «допускають полiтичну гру». Мiждержавний дiалог України з Росiєю має бути рiвноправним, укотре заявив Президент і нагадав, що зi свого боку нiколи не допускав некоректної тональностi в бiк росiйського народу або росiйської влади.

Сьогодні ж лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що відносини України з Росією потребують перегляду.
XS
SM
MD
LG