Доступність посилання

ТОП новини

НУНС: Рада має ухвалити заяву про вiдносини Києва і Москви


Фракцiя «Наша Україна – Народна самооборона» вимагає в перший день роботи парламенту, 1 вересня, ухвалити заяву про українсько-росiйськi вiдносини у відповідь на послання президента Росії Дмитра Медведєва.

Про це заявив заступник лiдера фракцiї Борис Тарасюк на засiданнi погоджувальної ради парламенту.

«Необхідно, щоб Верховна Рада висловилася щодо цієї резонансної події, як всередині країни, так і в світі», – заявив Тарасюк.

За його словами, відповідний проект постанови був зареєстрований представниками фракції НУНС, і він є достатньо аргументованим.

Депутати фракцiї НУНС раніше пропонували парламенту висловити свою позицiю у зв’язку iз заявою президента Росiйської Федерацiї Дмитра Медведєва про стан українсько-росiйських вiдносин. У парламентi зареєстрований вiдповiдний проект постанови з текстом заяви Верховної Ради.

У заявi українська сторона закликає активiзувати двостороннiй дiалог на всiх рiвнях – президентiв, прем’єрiв, парламентiв, зовнiшньополiтичних вiдомств, експертiв i недержавних органiзацiй.

Крiм того, пропонується провести засiдання мiжпарламентської групи для обговорення наявних проблем. Автори заяви також закликають «вiдмовитися вiд практики iнформацiйних воєн i заяв, оскiльки це не сприяє полiпшенню двостороннiх відносин».
XS
SM
MD
LG