Доступність посилання

ТОП новини

Уго Чавес обіцяє визнати «незалежність» грузинських сепаратистів


Президент Венесуели, який перебуває з візитом у Москві, заявив, що його країна приєднається до визнання «незалежності» сепаратистських грузинських регіонів Абхазії й Південної Осетії.

За словами Уго Чавеса, Венесуела від сьогодні почне здійснювати необхідні для цього дії.

Чавес перебуває в Москві для зустрічей із керівниками Росії і підписання нових угод про закупівлю російських озброєнь, а також про співпрацю в галузі енергетики.

Напередодні в перебігу цієї поїздки він відвідав Іран, Туркменистан і Білорусь.

Наразі «незалежність» самопроголошених Абхазії й Південної Осетії визнають у всьому світі тільки Росія, а також Нікарагуа.

При цьому в Нікарагуа це визнання здійснив своїми декретами проросійський президент Даніель Ортега одноосібно. Як заявляли в міністерстві закордонних справ країни, Конституція Нікарагуа не передбачає консультацій із парламентом чи парламентського затвердження декретів про дипломатичне визнання. За повідомленнями, в парламенті Нікарагуа є чимало невдоволених таким кроком свого президента.

Водночас передбачене декретами Ортеги від 5 вересня минулого року встановлення дипломатичних відносин між Нікарагуа та Абхазією й Південною Осетією так і не відбулося.
XS
SM
MD
LG