Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: фінансування на нинішньому рівні знищить українську армію


Фінансування Збройних сил України у 2010 році на рівні поточного року знищить українську армію, вважають у Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ).

«Це знищення нашої армії. Збройні сили не зможуть виконувати свої завдання за призначенням», – заявив начальник прес-служби Генштабу Сергій Кузьмін агентству «Інтерфакс-Україна» в суботу.

Він поінформував, що мінімальна потреба фінансування Збройних сил України на 2010 рік, за підрахунками, становить 19,8 мільярда гривень. При цьому необхідність для нормального функціонування і розвитку армії – 32,4 мільярда гривень.

У зв'язку з цим у Генеральному штабі критикують запит керівництва Міністерства оборони України уряду, згідно з яким фінансування ЗСУ в 2010 році буде на рівні поточного року.

У Генштабі наголошують, що недостатнє фінансування армії в 2009 році вже призвело до того, що в рази зменшився рівень боєздатності армії, не підготовлені на належному рівні основні сили швидкого реагування, а також зірвано виконання низки важливих програм.

11 вересня в Міністерстві оборони повідомили, що відомство подало запит до Кабміну на фінансування армії в 2010 році на рівні фінансування у 2009 році.

Фінансування ЗСУ в 2009 році, згідно з держбюджетом, становить 11,6 мільярда гривень, із них 7,4 мільярда гривень – за загальним фондом, ще 4,2 мільярда гривень армія має заробити на реалізації свого майна.
XS
SM
MD
LG