Доступність посилання

ТОП новини

Призначення голови Київської облдержадміністрації викликає нові сумніви


Київська обласна рада на позачерговій сесії ухвалила звернення до Конституційного Суду, в якому просить роз’яснити законність призначення Президентом Віктором Ющенком голови Київської обласної державної адміністрації Віктора Вакараша без подання Кабінету Міністрів, повідомляє агентство «Українські новини».

Зокрема, у своєму зверненні облрада просить Конституційний Суд офіційно роз’яснити статтю 118 Конституції, яка визначає, що призначення голів місцевих держадміністрацій Президент здійснює за поданням Кабміну, і юридичну силу документів, які підписує Вакараш як голова.

Тим часом Окружний адміністративний суд Київської області зупинив указ Президента про призначення Віктора Вакараша головою Київської обласної державної адміністрації, повідомило агентство «УНІАН», посилаючись на неназване «джерело в оточенні позивача», одного з попередніх претендентів на цю посаду, мера міста Українка Київської області Павла Козирєва.

Посада голови Київської обласної державної адміністрації залишалася вакантною після призначення 19 травня Віри Ульянченко головою Секретаріату Президента. Тоді ж, у травні, Кабмін пропонував Вікторові Ющенку призначити на цю посаду Валерія Пустовойтенка.

20 червня агентство «УНІАН» повідомило з посиланням на неназване «джерело в уряді», що між Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко та головою Секретаріату Президента Вірою Ульянченко на цю посаду узгоджена кандидатура Віктора Вакараша.

Водночас 22 липня сама Юлія Тимошенко повідомила, що уряд запропонував Президентові призначити на голову Київської облдержадміністрації мера Українки Павла Козирєва.

17 вересня Президент своїм указом призначив головою Київської облдержадміністрації Віктора Вакараша.

У Кабміні після цього заявили, що прем’єр не підписувала подань на ці призначення, а відтак вони незаконні і неконституційні.
XS
SM
MD
LG