Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія відмовилася від планів ракет на польському кордоні


Росія не буде розташовувати ракетні комплекси короткої досяжності «Іскандер» у своїй найзахіднішій Калінінградській області, що межує з Польщею, підтвердив президент Росії.

Як сказав Дмитро Медведєв на прес-конференції в п’ятницю за підсумками саміту «Групи двадцяти» у Піттсбурґу у США, він вирішив так із урахуванням того, що Сполучені Штати відмовилися нещодавно від своїх планів розташувати в Середній Європі систему протиракетної оборони проти ракет великої досяжності, і тепер потреби в російських ракетах у відповідь немає.

Заяви про відмови Росії від своїх планів щодо комплексів «Іскандер» уже лунали відразу після рішення Вашингтона, але російські військові застерегли, що остаточне рішення може ухвалити тільки верховний головнокомандувач, тобто президент Росії.

Москва погрожувала розмістити ці ракети, щоб поставити під загрозу ще плановані тоді об’єкти нової американської системи ПРО в Європі. Росія твердила, що така система протиракетної оборони загрожуватиме її безпеці.

Нещодавно Вашингтон вирішив відмовитися від тих планів, замінивши їх на цілком іншу структуру своєї майбутньої системи ПРО в Європі. Проти неї Москва наразі не протестує.
XS
SM
MD
LG