Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко порадить НКРЕ не піднімати ціну на газ для теплокомуненерго


Прем’єр Юлiя Тимошенко має намiр рекомендувати Нацiональнiй комiсiї регулювання електроенергетики не пiдвищувати цiни на газ для пiдприємств теплокомуненерго в осінньо-зимовий період 2009 року та залишити їх на нинішньому рівні.

«Я розумію, що якщо далі підвищувати ті ціни, то це буде тільки збільшувати борги і це буде ставити місцеві бюджети у неможливу ситуацію», – сказала Тимошенко на селекторнiй нарадi з питань пiдготовки регiонiв до опалювального сезону.

За її словами, станом на 1 жовтня заборгованiсть пiдприємств ТКЕ перед «Нафтогазом України» становить понад 3,4 мільярда гривень, що вдвiчi бiльше нiж у 2008 роцi. «Ситуація в цьому питанні є трагічною», – наголосила Тимошенко.

Прем’єр зауважила, що в середньому в Україні теплокомуненерго розраховуються з «Нафтогазом» на 55%.

Окружний адміністративний суд Києва 25 вересня ухвалив рішення, яким заборонив Національній комісії регулювання електроенергетики підвищувати граничні ціни на газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 20% з 1 жовтня.

Секретаріат Президента сумнівається, що Міжнародний валютний фонд виділить Україні четвертий транш кредиту stand by у разі, якщо ціни на газ для населення й підприємств комунальної теплоенергетики не будуть підвищені, як того вимагає МВФ.
XS
SM
MD
LG