Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: готовий до діалогу з Медведєвим, але без ультиматумів


Президент України Віктор Ющенко заявляє, що готовий до діалогу зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим, але наполягає на нових принципах його організації.

«Або ми говоримо про нові принципи організації наших відносин (України і Росії), або ми говоримо, як імперія говорить з колонією», – сказав глава держави сьогодні в Криму.

Він наголосив на неприпустимості відносин у режимі ультиматумів. «Я не допущу такої тональності з Українською незалежною державою», – заявив Президент.

За словами Ющенка, режим відносин між Україною і Росією, як і відносини України з іншими сусідами, має бути діловим і добросусідським.

Завтра Президент їде до Молдови на саміт голів держав СНД. Раніше Віктор Ющенко заявляв, що під час поїздки до Кишинева планує провести двосторонню зустріч зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим. Проте прес-секретар президента Росії напередодні повідомила, що такої зустрічі в планах Медведєва немає.

Водночас сьогодні офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко сказав, що Дмитро Медведєв не відмовлявся від зустрічі зі своїм українським колегою в рамках засідання Ради голів держав СНД.
XS
SM
MD
LG