Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко пропонує Раді повторно розглянути зміни до держбюджету-2009


Президент Віктор Ющенко відмовляється підписати закон про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік у частинi фінансування Євро-2012 і пропонує парламенту, відповідно до Конституції, повторно розглянути закон разом із поданими ним пропозиціями.

Як повідомляє Головна служба інформаційної політики Секретаріату Президента, про це йдеться у листі глави держави до Верховної Ради.

У документі Ющенко нагадує, що після того, як парламент подолав його вето на цей закон, він ветував його повторно, а Рада другий раз вето не подолала.

Президент заявляє, що в разі опублікування цього закону всупереч установленою Конституцією процедурі він буде змушений оскаржити його в Конституційному Суді.

6 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову, якою Президентовi рекомендується протягом трьох днiв пiдписати закон про видiлення коштiв для проведення в Українi фiнальної частини Чемпiонату Європи з футболу у 2012 роцi.

У документi наголошується: якщо глава держави не пiдпише закон, парламент доручить головi Верховної Ради провести всi необхiднi процедури для набуття чинностi цього документу.
XS
SM
MD
LG