Доступність посилання

ТОП новини

Тарасюк критикує заяву російського віце-спікера про санкції проти України


Голова парламентського комітету з євроінтеграції Борис Тарасюк скептично ставиться до заяви віце-спікера Державної Думи Росії, який допустив можливість застосування в кінці року санкцій проти України за недобір газу.

Як заявив Валерій Язєв, Україна не вибирає законтрактовані обсяги газу, як і деякі європейські країни, а якщо замовник не вибирає більше 80% законтрактованого газу, згідно з підписаними контрактами, то він повинен сплатити за невибрані обсяги.

Натомість Борис Тарасюк в інтерв’ю Радіо Свобода заявляє, що «по-перше, він (Язєв) сказав «можливо».

«По-друге, пан Язєв не рахується серед тих, хто визначає газову, енергетичну політику Росії. Я знаю його, я бачив його на засіданні Європарламенту, де ми були в січні під час газової кризи. Не хочу сказати, що він виглядав переконливо. Отже, це є міркування одного з парламентарів. Так само, як один із 450 депутатів Верховної Ради України може висловити свою думку, але це не означає, що це є факт», – сказав Тарасюк.

Прем’єр Юлія Тимошенко раніше заявляла, що домовилася зі своїм російським колегою Володимиром Путіним про те, що України платитиме за фактично спожитий газ і санкцій через це не буде.

Натомість президент Росії Дмитро Медведєв доручив керівникові «Газпрому» Олексієві Міллеру притримуватися укладеного 19 січня 2009 року контракту з Україною і не погоджуватися на зміни умов щодо оплати транзиту російського газу через Україну.
XS
SM
MD
LG