Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті відкрили гуртожиток для молодих людей з вадами розвитку


Сьогодні у райцентрі Закарпатської області місті Тячеві відкрили гуртожиток для проживання 25 молодих людей з легкою та середньою фізичною та/або інтелектуальною недостатністю.

«Такий заклад в Україні перший. Наразі в ньому проживатимуть молоді люди з Вільшанського дитячого будинку-інтернату», – розповів під час відкриття директор інтернату Богдан Кикина.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, спеціалізовану будівлю для гуртожитку підготували у рамках проекту швейцарської асоціації «Парасолька», який в Україні реалізовує Вільшанський будинок-інтернат та благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті».

Зі швейцарського боку близько 600 осіб зробили грошові внески для придбання і облаштування такого гуртожитку, повідомила представниця швейцарської асоціації «Парасолька» Аннамарі Штайнер.

У гуртожитку випускники дитячого будинку-інтернату будуть задіяні на кухні, у підсобному господарстві, оскільки мета проекту – навчити їх самостійності, допомогти соціалізуватися у суспільстві. «Маємо на меті, щоб діти з інтелектуальними вадами могли себе обслуговувати самостійно, але під необхідним наглядом», – заявив Богдан Кикина.

Заступник директора благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Леся Левко розповіла, що в гуртожитку молоді люди з будинку-інтернату зможуть жити під наглядом спеціального персоналу. Також при гуртожиткові діятимуть майстерні для розвитку здібностей його мешканців.

Нині у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті 197 вихованців.
XS
SM
MD
LG