Доступність посилання

ТОП новини

Терьохін просить прокуратуру розслідувати «справу Артеку» і «неправдиві» звинувачення


Народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін просить Генпрокуратуру України порушити кримінальну справу за розголошення даних досудового слідства або дізнання по так званій «справі Артеку» і «неправдиві» звинувачення на його адресу.

Про це повідомила прес-служба БЮТ.

За словами Сергія Терьохіна, повідомлення, опубліковані в ЗМІ, про нібито його особисту участь «у подіях, що нібито сталися на території табору «Артек» або за його межами... подавалися звичайною поштою, без додаткових заходів з охорони відомостей, що в них містяться, – отже, за своїм статусом такі повідомлення повинні вважатися розголошеними».

Представник фракції БЮТТ зазначає, що у документах, наданих народним депутатом Вадимом Колесніченком та народним депутатом Григорієм Омельченком, «міститься інформація, яка відповідно до законодавства не підлягає розголошенню, оскільки таке розголошення впливає на проведення оперативно-розшукових дій та досудового слідства і може вплинути як на свідків, так і на звинувачуваних, особливо на дітей, які у цій справі класифікуються як постраждалі особи».

У зв’язку з цим Сергій Терьохін просить Генерального прокурора «за сукупністю наданих доказів порушити кримінальну справу по факту розголошення вище зазначеної інформації.

Сергій Терьохін запевняє, що ніколи не перебував на території табору «Артек», а також востаннє перебував на території Південного Криму у 1994 році.

13 жовтня народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив про факти розбещення неповнолітніх в «Артеку».

У свою чергу керівник МВС України Юрій Луценко 14 жовтня повідомив, що ще в квітні цього року у справі про розтління двох неповнолітніх дітей, які відпочивали в «Артеку», висунуто звинувачення і затримано нерідного батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки.
XS
SM
MD
LG