Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Москва мають конструктивно вирішувати газові проблеми – Баррозу


Газові проблеми між Україною і Росією мають вирішуватися конструктивно, і несправедливо, щоб країни ЄС відчували вплив таких проблем, заявляє президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Так у п’ятницю в Брюсселі після закінчення саміту ЄС він прокоментував останні висловлювання прем’єра Росії Володимира Путіна стосовно можливості виникнення нових проблем з оплатою українською стороною за російський газ.

«Ми знаємо, що у минулому були проблеми між Росією і Україною. Не між Росією і ЄС, не між Україною і ЄС, але між Росією і Україною. Ми сподіваємося, що якщо будуть такі проблеми, ми вирішимо їх конструктивним шляхом. Ми завжди готові підтримати, але я думаю, що не справедливо для ЄС, держав – членів ЄС, відчувати вплив проблем між Україною і Росією», – заявив президент Єврокомісії.

Він ще раз запевнив у готовності конструктивно працювати з усіма сторонами у пошуках вирішення цього питання.

Сьогодні російський прем’єр Володимир Путін заявив, що Україна має проблеми з розрахунками за газ. За словами Путіна, прем’єр України Юлія Тимошенко в телефонній розмові повідомила йому, що Президент Віктор Ющенко перешкоджає проведенню розрахунків за імпортований Україною газ.
XS
SM
MD
LG