Доступність посилання

ТОП новини

Новий грип в Україні наразі підтверджений в 11 людей, одна людина померла – МОЗ


Міністр охорони здоров’я Василь Князевич повідомив, що аналізи, здійснені станом на вчорашній день у захворілих під час останнього спалаху вірусних інфекцій у Західній Україні, тим часом підтвердили наявність вірусу нового грипу в 7 хворих у Тернополі і 4 у Львові, серед яких 1 людина померла.

Як інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я, на сьогоднішній ранок у чотирьох із західних областей України – Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій – кількість захворілих на всі гострі респіраторні вірусні інфекції, разом узяті, становила понад 81 тисячу осіб, серед яких понад 33,5 тисячі дітей.

33 людини померли від усіх цих інфекцій разом.

Шпиталізовані понад 2 тисячі осіб, із них понад 1 тисяча дітей.

Як мовиться в повідомленні, нинішня ситуація дає можливість із високим ступенем достовірності зробити висновок, що в Україні почався активний епідемічний процес на гострі вірусні респіраторні інфекції з циркуляцією збудників і звичних різновидів сезонного, і пандемічного нового грипу, що наявна інформація дає підстави прогнозувати швидке поширення інфекції на всю територію України.

За словами міністерства, при цьому очікується значна кількість захворілих у короткий проміжок часу, з високим відсотком тяжкого перебігу захворювання та кількістю летальних випадків.

При цьому міністр Василь Князевич закликає не вдаватися до паніки, а максимально дотримуватись рекомендацій щодо профілактики гострих респіраторних інфекцій та вчасно, не відкладаючи, звертатися по медичну допомогу.
XS
SM
MD
LG