Доступність посилання

ТОП новини

Місія ВООЗ почала роботу в Україні


В Україні почала роботу група експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я із боротьби із грипом, яка прибула до Києва вчора ввечері, повідомив керівник місії Юка Пуккіла.

«Група прибула для того, щоб розібратися в причинах поширення хвороби в Україні й у ситуації із грипом А/Н1N1», – сказав він.

Перший заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець висловив сподівання, що за підтримки іноземних медиків «ми зможемо знизити епідемію в Україні».

За його словами, епідеміологічний поріг уже подолали Вінницька, Чернігівська області, наближається до цього порогу і Київ.

Відповідаючи на запитання стосовно співвідношення кількості померлих від застудних захворювань у цьому році і торік, заступник міністра сказав, що зараз кількість померлих приблизно на 10% менша від кількості померлих у 2008 році.

Лазоришинець ще раз нагадав, що на даний час лабораторно підтверджені 14 випадків захворювання на пандемічний грип із 22 проб, які були взяті на дослідження.

Міністерство закордонних справ раніше закликало Європейську комісію й НАТО надати Україні гуманітарну допомогу у зв’язку з епідемією грипу.
XS
SM
MD
LG