Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко обіцяє демократизацію, але не відразу


Президент Білорусі Олександр Лукашенко каже, що готовий прийняти більшість вимог Заходу щодо лібералізації політичної системи в його країні, однак для цього необхідно більше часу, ніж хоче Захід.

«Європейці висувають нам певні вимоги. У нас немає ніякої алергії, ніякого відкидання тих вимог, які висуває ЄС. Просто нам треба трошки більше часу. І ми практично всі 12 вимог від Європи приймаємо», – сказав сьогодні Лукашенко, якого цитує білоруське державне агентство «БелТА».

ЄС вимагає від Мінська реформи виборчого законодавства, розширення прав політичних партій, більшої свободи для засобів інформації і скасування смертної кари.

Протягом останніх двох років на тлі суперечок із Росією, з якою Білорусь на папері складає єдину союзну державу, Мінськ намагається поліпшити відносини з ЄС та США, звільнивши політв’язнів і почавши декотрі ліберальні зміни.

Відповіддю на які став мораторій на візові санкції проти Лукашенка та його оточення. До кінця листопада ЄС має вирішити, чи продовжувати візові санкції проти Лукашенка, чи скасовувати.
XS
SM
MD
LG