Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ не бачить потреби оприлюднювати цифри про новий грип


Міністерство охорони здоров’я не вважає за потрібне оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань на пандемічний грип.

«Україна в пандемії грипу А(Н1N1), і нині не відіграє ролі, скільки буде виявлено цих випадків – ми маємо всіх лікувати однаково», – заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець сьогодні на брифінгу.

Він також повідомив, що, згідно з лабораторними даними, від пандемічного грипу померли 14 людей.

Відповідаючи на запитання, чому цей показник коливається, причому у бік зменшення, Лазоришинець пояснив, що це пов’язане з тим, що попередньо підтверджений діагноз надалі міг не підтвердитися.

Учора головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова повідомляла, що наявність вірусу нового грипу підтвердилася в 16 померлих.

Керівник місії Всесвітньої організації охорони здоров’я Юкка Пуккіла сказав на цьому ж брифінгу, що, за попередніми результатами, немає різниці щодо захворюваності на грип A(H1N1) в Україні порівняно з іншими країнами.

Він також наголосив, що, так само як і в інших країнах, в Україні кількість смертей від пандемічного вірусу не відрізняється від тієї, яка буває зазвичай під час сезонних захворювань на грип.
XS
SM
MD
LG