Доступність посилання

ТОП новини

США передадуть Афганістанові транспортні літаки


Військові Сполучених Штатів протягом двох років передадуть Афганістанові 20 транспортних літаків, які пройдуть перед тим капітальний ремонт, повідомили в неділю в Кабулі урядовці обох країн.

Два такі літаки C-27A вже передали афганським військовим.

Як сказав на урочистій церемонії в Кабулі командувач міжнародних і американських військ в Афганістані американський генерал Станлі МакКрістал, решту цих двомоторних турбоґвинтових транспортних літаків передадуть до 2011 року.

Таким чином, сказав він, афганські військові зможуть самі виконувати транспортні місії, які тепер за них здійснюють коаліційні війська.

У військово-повітряних силах Афганістану серйозно бракує сучасних літаків. Зокрема, досі військово-транспортна авіація країни складалася з 7 відремонтованих літаків іще радянського виробництва Ан-26 і Ан-32.

C-27A Spartan є американським позначенням італійського середнього військово-транспортного літака скороченого злету й посадки G.222, здатного перевозити до 9 тон вантажу чи понад 40 військовослужбовців і за несприятливої погоди, використовуючи непристосовані злітно-посадкові смуги довжиною від 900 метрів.

Ці літаки, зняті з озброєння італійських Військово-повітряних сил і модернізовані компанією-виробником, закупив в Італії уряд США для передачі до використання в ВПС Афганістану.
XS
SM
MD
LG