Доступність посилання

ТОП новини

На День Свободи Тимошенко обіцяє «чіткий, красивий, демократичний порядок»


(архівне фото)
(архівне фото)
Прем’єр-міністр, яка кандидує на Президента, у своєму виступі з нагоди Дня Свободи в неділю заявила, що в разі своєї перемоги в 2010 році «нічого нікому не передовірить» і все «зробить сама».

«Повернення країни назад, в олігархічне минуле – не буде. Не допущу!» – цитує виступ Юлії Тимошенко управління у зв’язках зі ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів, не пояснюючи, де й коли мав бути виголошений цей виступ.

«Україна змінилася. Стала країною вільних, сильних людей. А порядок, чіткий, красивий, демократичний, з наступного року обов’язково наведемо», – заявила Тимошенко.

Вітаючи українців із п’ятиріччям Майдану, з Днем Свободи, Прем’єр-міністр і кандидат на Президента висловила тверде переконання: «Майдан не був даремно. І День Свободи не може знецінитися, здевальвувати, так само, як не може знецінитися саме поняття Свободи».

«Бо люди вийшли не за Ющенка, не проти Януковича. Люди вийшли за себе, вийшли – за Україну. І саме на тому Майдані народилася абсолютно нова вільна Україна з вільними людьми. І так само, до речі, на «блакитному майдані» люди стояли за себе», – заявила прем’єр.

Вона сказала, що пишається тим, що була причетна «до цього великого і світлого дійства».

«І коли мене сьогодні питають, чи вийшла б я на Майдан, якби таке повторилося знову, я, не думаючи, відповідаю: я була б там першою… І я також знаю, що всі ті люди, які сьогодні публічно каються в участі в «помаранчевій революції» і кажуть, що «більше ніколи й ні за що», також були б там. Бо так велить серце… Бо надія та віра ніколи нікуди не зникають. Україна інша. Вона вже не буде такою, якою була до Майдану», – заявила далі прем’єр.

Водночас Юлія Тимошенко, яка кандидує на Президента, додала: «Так, деякі політики зрадили Майдан, а люди, які стояли за них, виявилися на десять голів вище за політиків… За цим справді можна жалкувати, але ніколи, я прошу Вас, не шкодуйте, що був Майдан, не шкодуйте, що тепер є Свобода… Бо такі події бувають раз на сто чи двісті років, і це саме ті події, якими завжди буде пишатися нація, які увійшли в справжню історію».

Особливо вона згадала свого чільного суперника на президентських виборах, лідера опозиційної Партії регіонів Віктора Януковича.

Згадуючи події осені 2004 року, Тимошенко сказала: «Янукович тоді так і не зрозумів, що він не просто програв президентські вибори – він саме тоді програв усі наступні, будь-які вибори. Бо в новій Україні, Україні «післямайданній» такого президента просто бути ніколи не може…»

«Треба справді мати дуже багату фантазію, щоб людину, яка двічі сиділа у тюрмі, яка двічі з переляку самостійно здала посаду прем’єра і один раз – Президента, назвати везучою...» – прокоментувала вона слова одного з політиків про Януковича й розповіла анекдот: «Висить оголошення: Пропав песик. Особливі прикмети: одне око, шкутильгає на задню лапу, одне вухо надкушене, іншого – немає зовсім, на обличчі три шрами. Відгукується на кличку «Щасливчик»...»

«А якщо серйозно, з таким послужним списком, як у Януковича, в жодній країні в Президенти не беруть», – цитує прес-служба Кабміну слова Тимошенко.

22 листопада на пам’ять про початок подій осені 2004 року в Україні відзначають День Свободи. Його встановив Президент Віктор Ющенко своїм указом 2005 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG