Доступність посилання

ТОП новини

Президент Бразилії закликає світ співпрацювати з Іраном


Луїс Інасіу Лула да Сілва зустрівся вчора з президентом Ірану й заявив, що Іран і Захід мають знайти «справедливе і зважене» вирішення суперечки навколо ядерної програми Тегерана.

Він заявив на прес-конференції разом із Махмудом Ахмадінеджадом, який прибув із візитом, що Бразилія визнає право Ірану «розвивати мирну ядерну програму відповідно до міжнародних домовленостей» і закликає Іран «далі співпрацювати з зацікавленими країнами» з цього питання.

Іранський керівник, зі свого боку, заявив, що його країна далі здійснюватиме свою ядерну програму. За його словами, якщо Іран не зможе купувати збагачений уран за кордоном, то змушений буде розвивати власні технології збагачення.

Поки президенти двох країн зустрічалися в столиці Бразилії, місті Бразилія, в другому найбільшому місті країни Ріо-де-Жанейро знову пройшли протести проти візиту Ахмадінеджада. Учасникам демонстрації йшлося головно про порушення прав людини в Ірані.

Махмуд Ахмадінеджад першим із іранських президентів відвідує Бразилію. Під час поїздки країнами Латинської Америки він відвідає також Болівію та Венесуелу, а потім вирушить до Африки.
XS
SM
MD
LG