Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові вирішили ліквідувати райради


Рішення про необрання, починаючи із наступних виборів 30 травня 2010 року, депутатів районних в місті рад сьогодні ухвалила сесія міської ради Харкова. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами міського голови Михайла Добкіна, який є ініціатором реформи, райради є пережитком радянської епохи і свого часу були створені для виконання настанов КПРС і навіть під певних осіб. Сьогодні вони вже не виконують свої функції, і лише дублюють роботу міської ради, витрачаючи бюджетні гроші, заявляє Добкін.

За словами секретаря міськради Генадія Кернеса, утримання депутатів райради обходиться у 1,8 мільйона гривень на рік. Зекономлені кошти чиновники планують витратити на вирішення поточних соціальних проблем.

Утім залишаться працювати районні адміністрації, і кількість чиновників не зменшиться.

Натомість депутати районних рад звинувачують міського голову в спробі узурпації влади. Фракція КПУ в міськраді заявляє, що міські депутати не зможуть ефективно виконувати їхні фунції і врешті зв’язок між населенням та міськрадою перерветься.

Водночас чиновники наголошують: замість районних рад в місті буде створено органи самоорганізації населення.

«Я впевнений, що перехід від районних рад до самоорганізації населення, це і буде реальне місцеве самоврядування, про яке стільки говорять. І хто заважає нинішнім депутатам районної ради брати на себе ініціативу, відповідальність і виступати тим двигуном і імпульсом, який дозволить створити самоорганізацію населення», – каже міський голова Михайло Добкін.

Головною метою реформи міська влада називає поліпшення системи управління містом.
XS
SM
MD
LG