Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура спростовує твердження ТСК про фальсифікації справи щодо отруєння Ющенка


Факти, викладені Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України, не відповідають дійсності, а звинувачення, висунуті комісією, є голослівними і не ґрунтуються на матеріалах кримінальної справи, заявила прес-служба Генеральної прокуратури України.

У заяві мовиться, що ця Комісія просто не має даних про перебіг досудового слідства в цій справі, бо Генпрокуратура відмовила в «численних запитах» про надання цих даних «із метою збереження таємниці досудового слідства».

Генпрокуратура вкотре наголошує, що факт умисного отруєння в 2004 році кандидата на Президента Віктора Ющенка «повністю доведений зібраними у справі доказами», і «будь-які інсинуації навколо цього, що чиняться особами, які не мають достатньої обізнаності про наявні докази, не заслуговують на увагу».

Генпрокуратура також запевнила, що розслідування в цій кримінальній справі здійснюється «на належному професійному рівні» і «проводиться активно, системно та планомірно».

У перебігу слідства ґрунтовно перевірялись різні версії злочину, у тому числі й ті, що публічно оголошувались Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради, мовиться в заяві.

24 листопада Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин отруєння кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка та з’ясування причин і виявлення осіб, винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи і передачею матеріалів до суду, розповсюдила прес-реліз, у якому, як нагадує прес-служба ГПУ, звинуватила Генеральну прокуратуру у введенні української та світової громади в оману з приводу факту отруєння, а співробітників Генеральної прокуратури – у масштабних фальсифікаціях розслідування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG