Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: коментарі російського зовнішньополітичного відомства про укази Ющенка – тенденційні


Міністерство закордонних справ України вважає тенденційними коментарі російського зовнішньополітичного відомства про укази Президента Віктора Ющенка щодо визнання діяльності організацій, які боролися в 20 столітті за незалежність України.

Про це повідомила прес-служба МЗС, зазначивши, що міністр закордонних справ Петро Порошенко звернув на це увагу свого російського колеги Сергія Лаврова.

«Петром Порошенком було звернено увагу співрозмовника до тенденційного коментарю Департаменту інформації й преси МЗС Російської Федерації щодо публікації Указу Президента України «Про додаткові заходи з визнання українського визвольного руху ХХ сторіччя», – сказано в повідомленні.

Порошенко вважає, що питання, які турбують російську сторону, повинні бути предметом обговорення фахівців, без перенесення їх у публічну площину й шляхом залучення механізмів двостороннього співробітництва.

Раніше МЗС Росії заявило, що укази Президента Віктора Ющенка з визнання діяльності організацій, які боролися в 20 столітті за незалежність України, спрямовані на конфронтацію з Росією.
XS
SM
MD
LG