Доступність посилання

ТОП новини

У 2010 році на фінансування армії потрібно мінімум 19 мільярдів гривень – Ющенко


Президент Віктор Ющенко заявляє, що 19 мільярдів гривень є тим необхідним мінімумом, що має бути закладений до державного бюджету на 2010 рік на фінансування армії.

«Це той мінімум, що дасть можливість мати програму розвитку, програму бойової підготовки і утримування нашої армії», – сказав Ющенко, виступаючи у Військовому інституті Національного університету імені Тараса Шевченка.

Глава держави вкотре розкритикував урядову політику щодо фінансування армії у поточному році, назвавши її «недержавною».

Водночас Президент повідомив, що уряд все ж таки виконав його останні доручення щодо фінансування Збройних Сил України і перерахував 250 мільйонів гривень. При цьому Президент зауважив, що може бути задоволений з цього приводу лише формально, оскільки, за його словами, це одноразова допомога, яка є «краплею в морі».

Генеральний штаб Збройних сил оцінює мінімально необхідний рівень фінансування армії на 2010 рік у 20 мільярдів гривень.

Президент Віктор Ющенко заявляв, що не має наміру підписувати державний бюджет на наступний рік, якщо в ньому не буде передбачене достатнє фінансування ЗСУ.
XS
SM
MD
LG